Impresii dupa 4 ani de colaborare cu CEC Bank

La inceputul anului 2013 am incheiat o colaborare de aproape 4 ani cu CEC Bank si cred ca un review pe baza experientei proprii va ajuta si altii sa ia decizii daca merita sau nu sa lucrezi cu CEC-ul.

Am ales CEC-ul in 2009 din 2 motive: retea extrem de extinsa, inclusiv in zona rurala si costuri f mici (la acel moment erau 0 la incasare).

A durat ceva mai mult pana ne-a fost deschis contul (decat la o alta banca) dar am inceput. Softul de IB este ok, dar personalul nu stia ce setari sa faca ca sa putem avea extrase zilnice in sistem. Pana la urma cu insistente si telefoane la helpdesk s-a facut si setarea in cauza.

Cardurile au venit si ele un pic mai greu dar au venit, dupa ce am mers personal la sucursala sa le ridic (nu au venit la agentia unde am deshis contul). Am avut un feeling de birocratie excesiva comparativ cu alte banci comerciale.

Problemele au inceput dupa ce am pus contul pe proforme si au inceput clientii sa mearga cu ele la banca, pentru ca o parte din doamnele de la caserie nu stiau sa incaseze platile respective sau nu gaseau contul in calculator, sau tineau clientii zeci de minute pentru o simpla depunere. Si de aici frustrare pentru clientii respectivi.

O alta intamplare nefericita a fost cand a trebuit sa scot cash din alt judet decat cel in care era contul. A durat peste 2 ore o operaatiune simpla.

La un moment dat am fost obligati sa ne deschidem cont colector, pentru ca nu au mai acceptat sa incasam de la clienti in contul curent. A durat aprox 3 luni pana a fost deschis, timp in care am semnat o gramada de documente. La un an ne-a fost inchis contul pe motiv de rulaj insuficient printr-o adresa primita in posta direct de la sediul central din Bucuresti.

Atunci am decis sa incheiem colaborarea si sa mergem spre alte banci cu reputatie de banci scumpe, dar care, spre surprinderea mea, ne-au dat niste preturi competitive. Oricum, intre timp, si costurile de la CEC au crescut destul de binisor.

Dupa ce ne-am deschis conturile in alte parti si am inceput sa le folosim, ne-au sunat de la CEC ca sa negociem. Too late!

PS. Daca la BT inchiderea de cont a durat 40 de minute, la CEC a durat 3 zile si un timp petrecut in susursala (la agentia unde aveam deschis contul nu se putea si inchide???) de aprox 3-4 ore plus plimbatul intre biroul de cont curent si cel de carduri.

 

cec bank

 

 

 

Leave a Reply

Contact Form Powered By : XYZScripts.com